Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Το Κύπελλο στη Βοιωτία

Ολοκληρώθηκε η β' φάση του κυπέλλου Βοιωτίας (απομένει ο αγώνας Δηλεσίου - Θήβας). Στην επόμενη φάση πέρασαν Παρνασσός, Σχηματάρι, Παναλίαρτος, Ορχομενός, Κιθαιρώνας, Πανδαυλειακός και Δάφνη Ερυθρών. Τα ζευγάρια που προέκυψαν και θα διεκδικήσουν μια θέση στην τετράδα των τελικών που θα γίνουν στο γήπεδο της Ένωσης είναι:

Παρνασσός - Πανδαυλειακός
Ορχομενός - Παναλίαρτος
Δήλεσι ή Θήβα - Σχηματάρι
Δάφνη - Κιθαιρώνας

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛ. 5-0

Σε ρυθμό ρελαντί ο Παναλίαρτος κέρδισε 5-0 τον Εθνικό Ανάληψης και πέρασε στην γ’ φάση του κυπέλλου Βοιωτίας όπου θα αντιπετωπίσει εκτός έδρας τον Ορχομενό.

Τα πέντε γκολ, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά και τα τέσσερα δοκάρια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κριτικής του αγώνα αφού ήταν σαφέστατη η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων και οι γηπεδούχοι σε πολλές στιγμές του αγώνα κατέβασαν ρυθμούς ειδάλλως θα είχαμε αστρονομικό σκορ ειδικά αν έμπαιναν και τα δοκάρια…

Πάντως αξίζει να σταθούμε στην ομάδα του Ντίνου Χάνιου που εντυπωσίασε όταν ήθελε με την ποιότητα των παικτών της, την απλότητα στο παιχνίδι της και τους αυτοματισμούς της που δύσκολα συναντάς στο επίπεδο αυτό της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά ότι δίκαια λογίζονται ως ένα από τα ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίκτες όπως ο Καφετζόπουλος, ο Μίχας, ο Κατσογιάννης, ο Μπουζίκας Μελ., ο Βλάχος δύσκολα συναντάς ακόμα και σε ανώτερες κατηγορίες. Πέραν των άλλων ο Παναλίαρτος έδειξε όταν έπρεπε σοβαρότητα και πειθαρχία, στοιχεία που έχει εμφυσήσει ο Ντίνος Χάνιος και που τα βγάζουν στο γήπεδο οι παίκτες. Το ότι κατέβασαν ρυθμούς ήταν μόνο και μόνο από… σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα.

Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός έκανε ότι μπορούσε για να σταθεί με αξιοπρέπεια. Η ομάδα του Παναγιώτη Πλαστήρα παρά τα πέντε γκολ έδειχνε ότι ήθελε να το παλέψει το παιχνίδι. Να δείξει το κάτι παραπάνω. Σχεδόν τα κατάφερε αλλά έχει σημασία και τι αντίπαλο αντιμετώπιζε…

Μόλις στο 4* σε σέντρα του Μίχα ο Βλάχος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Πέντε λεπτά αργότερα ο Καφετζόπουλος με έξοχη ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων (2-0). Στο 23* και πάλι ο Καφετζόπουλος με πλασέ (σέντρα Μίχα) έκανε το 3-0.

Στο 35* ο Μουστής των φιλοξενουμένων έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ να πετύχει γκολ και τον μιμήθηκε ένα λεπτό αργότερα ο Βλάχος. Στο 38* ο Κατσογιάννης σημάδεψε το δοκάρι, στην επαναφορά ο Πλαστήρας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τοσούνη που εκτέλεσε ο ίδιος και ο Μελέτης Μπουζίκας με κεφαλιά έκανε το 4-0. Στο 57* ο Κατσογιάννης σημάδεψε πάλι το οριζόντιο δοκάρι και στο 59* ο Καφετζόπουλος σέντραρε και ο νεαρός Μάγκας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ο ίδιος παίκτης στο 75* είχε δοκάρι ενώ στο 78* ο Κατσογιάννης από… συνήθεια πλέον σημάδεψε και πάλι το δοκάρι του Πλαστήρα.

Από τους γηπεδούχους θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για υστερήσαντες αφού παρουσίασαν μια καλοδουλεμένη ομάδα. Ιδιαίτερη μνεία όμως μπορούμε να κάνουμε για τον Καφετζόπουλο, τον Μίχα, τον Μπουζίκα Μελ. και τον Κατσογιάννη.

Από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Μουστής, Πολατσίδης Κ., Αθανασόπουλος και Χαλβατζής.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μάκη Μπατσιάκου (Μεγαρίτης – Ζέρβας)

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ: Παλαιολόγος, Τοσούνης, Δρίτσουλας(66* Γκίκας), Ζάγκας, Βλάχος, Μπουζίκας Μελ., Μίχας, Κατσογιάννης, Καφετζόπουλος, Μπουζίκας Δ.(77* Νησιώτης), Πανουργιάς(46* Μάγκας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛ.: Πλαστήρας, Καραγιάννης, Ζέρβας(72* Ιωάννου), Πολατσίδης Κ., Προκόπης, Αθανασόπουλος, Θάνος(18* λ.τ. Στάικος), Κουτής, Μουστής, Χαλβατζής, Μιχαλοστάμος(54* Τσιφής).


ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 2-4

Σ’ ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι για γερά νεύρα ο Ορχομενός κέρδισε 4-2 τον αξιόμαχο Υψηλάντη και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναλίαρτο.Και οι δυο ομάδες στάθηκαν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και σίγουρα όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα θα έμειναν ευχαριστημένοι αφού απόλαυσαν έξη γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.Μόλις στο 7* ο Μανόπουλος με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στο 34* ο Κοντελές πραγματοποίησε το 0-2. Στο 55* οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι όταν ο Ζυγούρας έκανε το 1-2 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Στο 66* όμως και πάλι ο Κοντελές έκανε το 1-3 για να έρθει εκ νέου η σειρά του κορυφαίου του γηπέδου Μανόπουλου να κάνει το 1-4. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Θεοδωρίδης με νέο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-4.


ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ: Γιβανάκης, Τριανταφύλλου,Στεφάνου(55* Βελέτζας), Λούτσας, Θεοχάρης, Κραβαερίτης, Ρουμάνης, Αναστασίου(60* Γκικόπουλος), Μιχαλόπουλος, Μανόπουλος(75* Καπρινιώτης), Κοντελές.

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Γιαννακόπουλος, Ζαβέρδας, Θεοδωρίδης, Ζυγούρας, Τσίρκας, Καραμάνος(46* Ντούλας Γ.), Νταφόπουλος (32*Αποστόλου), Ζαρκαδούλας (85* Καραμάνης), Τσανούλας, Αντωνίου, Ντούλας Ηλ.


ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ 3-0

Ανώτερος ο Παρνασσός κέρδισε 3-0 στην Αράχωβα τον Πήγασο και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Βοιωτίας όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι εντός έδρας τον Πανδαυλειακό.Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασαν στην τελική επικράτηση ενώ ο Πήγασος απογοήτευσε με την εμφάνισή του και αδικαιολόγητα οι παίκτες του τα παράτησαν μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν.

Στο 14* ο Πετώνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ σε σέντρα του Τσάφου και στο 77* ο Λέντας με πλασέ (δέχθηκε κάθετη πάσα από τον Πετώνη) έκανε το 2-0. Στο 84* σε σέντρα του Λέντα ο Λάμπρου με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 68* όταν σε σέντρα του Καβρούζου ο Σαγιάννης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημητρά.

Διακρίθηκαν οι Βλαχαντώνης, Ντέμος, Λέντας, Πετώνης (Παρν.) και οι Αλαφογιάννης Ι., Σαγιάννης, Καβρούζος (Πηγ.).


ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Δημητράς, Τσάφος, Βλαχαντώνης, Σνιγκούρ, Ντέμος, Μπαρλάς, Λάμπρου, Αλεκίδης (61* Περβέλης Π.), Πετώνης, Λέντας, Ανέστης (Περβέλης Ι)

ΠΗΓΑΣΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Αλαφογιάννης Ι., Καλλιαντάσης, Κουτσόπουλος, Χεινόπορος, Σαγιάννης, Καβρούζος, Καρακικές(46* Μαντουλίδης), Ιωάννου (46* Αλαφογιάννης Π.), Τσούρας, Αγγέλου (78* Σάχο).


ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ 3-1

Στην επόμενη φάση του θεσμού πέρασε και ο Πανδαυλειακός. Η ομάδα του Ντίνου Τριπιλόπουλου κέρδισε 3-1 τον Πανγεωργικό και τώρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παρνασσό για μια θέση στην τελική φάση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και εκτός από τα τρία γκολ είχαν και τρία δοκάρια με τους Κοτσιλή, Δουκλιά και Πατακιά.

Στο 22* έγινε το 1-0 από τον Πατακιά. Στο 26* οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Νταλίανης εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο Φαγκρέζος απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Μπίμης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.Στο 61* ο Δουκλιάς έκανε το 2-0 και στο 72* ο Μπερνικόλας έκανε το 3-0 με κεφαλιά – ψαράκι.Στο 75* ο Μπίμης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Καλή η διαιτησία του Παπαδά (Παπαγεωργίου Χρ. – Αντωνιάδης)


ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ: Φαγκρέζος, Μπαϊρακτάρης(61* Δουκλιάς), Ανέστης, Ιγγλέζος, Βέλλιος Γ., Μεμάι (73* Μπερνικόλας), Μπλούτης, Βέλλιος Η., Δελής, Κοτσιλής, Πατακιάς (87* Λούλε).

ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ: Τζάνι, Τούλας, Μαυροειδής, Κατής, Παυλιώτης, Κωνσταντογιάννης (66* Στεργίου), Μπίμης, Νταλιάνης, Λίκα (70* Λοιδώρης), Δημόπουλος (78* Πετράς), Κουτρομάνος.


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ - ΔΑΦΝΗ 1-2

Σ’ ένα αμφίρροπο παιχνίδι η Δάφνη Ερυθρών κατάφερε να επιβληθεί 2-1 εκτός έδρας του Πελοπίδα και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου όπου θα υποδεχθεί τον ΚιθαιρώναΣτο 15* σε σουτ του Ραχούτη Β. ο Μπονιόζος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 25* ένα λάθος του Φιλίνα έδωσε την ευκαιρία στον Σταμέλο να το εκμεταλλευθεί και να ανοίξει το σκορ για τη Δάφνη (0-1). Στο 35* οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά κλείδωσαν την πρόκριση με σουτ του Σιδέρη (0-2). Στο 408 ο Λιώρης σημάδεψε το δοκάρι του Φιλίνα και στο 80* οι γηπεδούχοι με τον Παριανό διαμόρφωσαν το τελικό 1-2.

Διακρίθηκαν οι Τσιώλης, Ευσταθίου Β., Ραχούτης Β. (Πελ.) και οι Κομίνης, Κώνστας, Σιδέρης (Δάφνη).


ΔΑΦΝΗ: Μπονιόζος, Αποστόλου, Μπεθάνης (85* Μπουτσίνης), Κομίνης, Κώνστας, Σταμέλος, Σιδέρης, Λιώρης (73* Βλάχος), Τζότζολης, Κόκκορης (57* Λεχρής).

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ: Φιλίνας, Λουκάς, Τσιώλης, Κουτρουμάνος,Καπέλιος, Ευσταθίου Β., Σεχάι (75* Σάλτας), Ραχούτης Σ. (55* Παριανός), Χαλβατζής (59* Ευσταθίου Β.), Ραχούτης Β., Τσακανίκας.


ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ - ΣΚΟΥΡΤΑ 2-0

Με γκολ των Δαμπάνη στο 21* και Καναρή στο 38* ο Κιθαθρώνας κέρδισε 2-0 τα Σκούρτα και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Βοιωτίς όπου τώρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δάφνη Ερυθρών.Η ομάδα του Καπαρελλίου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφθασε στην πρόκριση.Στο 87* αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καλατζής Γ.


ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ: Σταματόπουλος, Φίλης, Παπαθανασίου, Παπασταμάτης, Κεφαλάς, Κνάρης (75*Καλατζής Κ.), Δήμου (60* Καλατζής Γ.), Κουτσοδήμος (65* Γερογιάννης), Κούκος, Τσοπανέλης, Δαμπανης.

ΣΚΟΥΡΤΑ: Σαμπάνης Ι., Σαμπάνης Σ., Στάθης, Πανουργιάς (46* Ταμπουρατζής), Καραμπιτσάκης, Βιολέτης, Αγάθης (50*Δάρας), Σιαμπάνης Δ., Ίσσαρης, Τζέλας, Παπασταματίου (60* Βόγγλης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου