Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δήλεσι - Θήβα 3-1


Στο μεγάλο Βοιωτικό ντέρμπι στον 7ο όμιλο της Δ’ Εθνικής το Δήλεσι κέρδισε 3-1 τη Θήβα και ουσιαστικά την έβγαλε από τώρα εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης μετά βέβαια και τη νίκη του πρωτοπόρου Ηρακλή Ψαχνών. Αντίθετα η ομάδα του Γιάννη Καραμπά ανέβηκε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και αγγίζει πλέον τον αρχικό στόχο που ήταν για τους νεοφώτιστους η άνετη παραμονή στην κατηγορία.
Η ομάδα δε της Θήβας ίσως θα πρέπει από τώρα να θέσει έναν διαφορετικό προγραμματισμό τόσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο και για την επόμενη χρονιά όσο κι αν αυτό ακούγεται από τώρα κάπως μακρινό…


Η ΚΡΙΤΙΚΗ
Το ντέρμπι μπορούμε να πούμε ότι κυμάνθηκε σε μέτρια ποιοτικά επίπεδα. Σε αυτό φυσικά συνετέλεσε από τη μια ο βαρύς και κακός αγωνιστικός χώρος που δυσκόλευε τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών και από την άλλη το άγχος που διακατείχε τους πάντες αφού και οι δυο ομάδες σε ένα οριακό σημείο του πρωταθλήματος ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία και φυσικά ήταν στη… μέση και το γόητρο.
Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν στο παιχνίδι με τη γνωστή δοκιμασμένη συνταγή που τους έχει δώσει τους περισσότερους βαθμούς. Κλειστή άμυνα, κλείσιμο των κενών χώρων και γρήγορες ξαφνικές αντεπιθέσεις. Και πέτυχαν στο απόλυτο το σκοπό τους αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Μάλιστα φάνηκαν να έχουν και το λιγότερο άγχος αφού στη χειρότερη και η ισοπαλία δεν θα τους τη… χάλαγε.
Από την άλλη πλευρά η Θήβα ήξερε ότι έπαιζε για ένα μόνο αποτέλεσμα. Ήθελε τη νίκη και μάλιστα αυτό το έδειξε από την αρχή άσχετα αν αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν τιε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν τόσο ουσιαστικοί όσο θα έπρεπε για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι που εκ των πραγμάτων ήταν ντέρμπι.


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο α’ μέρος εκείνο που μέτρησε ήταν το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων στο 8* με τον Μακρή κάτι που ανάγκασε τη Θήβα εκ των πραγμάτων να ανζητήσει την ισοφάριση. Έτσι ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 33* με τον Φαρούκ. Το ισόπαλο αποτέλεσμα του α’ μέρους αντικατοπτρίζει καθαρά και την εικόνα του αγώνα σε αυτό το α’ 45λεπτο που ήταν όμως ποιοτικά μέτριο και εκτός από τα δυο γκολ δεν έγιναν και οι μεγάλες φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά με στόχο να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ αλλά εδώ έδειξαν ότι τους λείπει ο παίκτης που θα βάλει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα. Δημιούργησαν τις ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι με σφιχτή άμυνα έγιναν στην αντεπίθεση πολύ ουσιαστικοί όταν και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 78* με τον Μακρή.
Από κει και πέρα ο αγώνας άνοιξε αλλά δυο λεπτά πριν το τέλος είτε η εξυπνάδα του Μπαλτζή είτε η αλόγιστη ενέργεια του Γεωργακόπουλου (όπως θέλετε πάρτε το) τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων αφού από τα 11 βήματα ευστόχησε ο Μπαλτζής ενώ κάτω από τα δοκάρια της Θήβας είχε καθήσει ο Γερογιάννης μετά την κόκκινη που δέχθηκε ο Γεωργακόπουλος.


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
1* Δυνατό σουτ του Φαρούκ και η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Τσίμα.
5* Σε κόρνερ του Τσιαλμά ο Μπινιάκος πιάνει τη κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ.
8* ΓΚΟΛ… Σε κόρνερ του Συμεωνίδη ο Μακρής με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου γράφοντας το 1-0.
21* Σε δυνατό σουτ του Φαρούκ ο Λεονταρίτης προλαβαίνει και διώχνει τη μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.
30* Πάσα του Μπαλτζή στον Μακρής ο οποίος με σουτ στέλνει τη μπάλα άουτ.
33* ΓΚΟΛ… Σε φάουλ του Καραμπετιάν ο Φαρούκ με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσίμα και ισοφαρίζει σε 1-1.
51* Σε σέντρα του
Μπινιάκου ο Τριανταφυλλάκης πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ.
63* Σέντρα του Τσιαλμά κεφαλιά του Σαουλίδη μόλις άουτ.
67* Ο Τριανταφυλλάκης δίνει πάσα στον Σαουλίδη αλλά το σουτ του τελευταίου περνάει μόλις άουτ.
78* ΓΚΟΛ… Ο Μακρής με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου και δίνει το προβάδισμα 2-1 στους γηπεδούχους.
88* ΓΚΟΛ… Ο Γεωργακόπουλος σπρώχνει μέσα στην περιοχή τον Μπαλτζή και καταλογίζεται πέναλτι σε βάρος της Θήβας ενώ ο γκολκίπερ αντικρύζει την κ΄κκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Μπαλτζής και διαμορφώνει το τελικό 3-1.
Διακρίθηκαν οι Μακρής, Κωτσαλάς, Τσίμας, Μπαλτζής (Δήλεσι) και οι Μπινιάκος, Φαρούκ, Τριανταφυλλάκης (Θήβα).

ΔΗΛΕΣΙ: Τσίμας, Γκανάς, Παπαδόπουλος, Μακρής, Λεονταρίτης, Χρήστου, Συμεωνίδης (37* λ.τ. Βαρβαρέσος), Κωτσαλάς, Νάσιος (89* Σιδέρης), Μπαλτζής (91* Νικολόπουλος), Γκίνης.
ΘΗΒΑ: Γεωργακόπουλος, Παναούλης, Καραμπετιάν, Καρύδης, Κουκούλας (88* Γερογιάννης), Μπατσούλης (46* Σαουλίδης), Τσιαλμάς (78* Βαλκάνος), Τσέλος, Μπινιάκος, Φαρούκ, Τριανταφυλλάκης. 


Δ’ ΕΘΝΙΚΗ
7ος όμιλος
15η αγωνιστική
Δήλεσι – Θήβα      3-1

Ηρακλής Ξυλ.- Χαλκίδα   3-0 α.α.
Ατρόμητος Χ.- Λουκίσια     1-2
Ενωση Μιδέας – Πανελευσινιακός  3-0
Κρανίδι - Παναυπλιακός      0-5
Ηρακλής Ψ. - Πόρος      2-0
Βρασιές - Πέλοψ Κιάτου   2-0
Ολυμπιακός Λ.-  Αστέρας Μ.   0-0

Βαθμολογία
(σε 15  αγώνες)

Ηρακλής Ψ.                 26-8       34

-------------------------------------------------
Ένωση Μιδέας            21-9       31
Πανναυπλιακός          24-14      28

Δήλεσι                          22-16    27
Θήβα                           24-14     24
Κρανίδι                        19-22     22

Αστέρας Μαγ.              18-10     21
Λουκίσια                      18-23     21
Πανελευσινιακός         27-23      20
Ολυμπιακός Λ.            16-15     19

Πόρος                          13-14     18
---------------------------------------------------
Βρασιές                        15-20      18
Πέλοπας Κ.                  11-12      17
Ατρόμητος Χιλ.            18-22       15
Ηρακλής Ξυλ.               16-21      15
Χαλκίδα                         0-45         0

Επόμενη αγωνιστική
Ηρακλής Ξυλ.- Δήλεσι

Θήβα- Ατρόμητος Χ.
Χαλκίδα - Ενωση Μιδέας
Λουκίσια - Κρανίδι
Πανελευσινιακός - Ηρακλής Ψ.
Παναυπλιακός - Βρασιές
Πόρος - Ολυμπιακός Λ.
Αστέρας Μ.- Πέλοψ Κιάτου  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου