Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Γενική Συνέλευση ΕΠΣΒοιωτίας





Με απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας στην διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ένωσης στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου παρέστησαν τα 44 από τα 54 σωματεία που είναι στο δυναμικό της διοργανώτριας Αρχής.
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης εκτός των άλλων ο πρόεδρος Βαγγέλης Τοπολιάτης για μια ακόμα φορά κατέθεσε στο τραπέζι αρκετές πρωτοποριακές προτάσεις για να συζητηθούν από επιτροπή που συστάθηκε και η οποία θα «δουλέψει» τις προτάσεις και θα τις φέρει προς συζήτηση.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ πρότεινε να μειωθεί η ηλικία των νεαρών ποδοσφαιριστών. Να αγωνίζονται δηλαδή από την αρχή τρείς κάτω των 18 με την υποχρέωση οι δυο να τελειώνουν τον αγώνα. Επίσης στα πλαίσια της βελτίωσης του θεσμού του κυπέλλου (για μεγαλύτερη συμμετοχή ομάδων) πρότεινε σε κάθε κλήρωση γηπεδούχος να είναι πάντα η ομάδα της κατώτερης κατηγορίας.
Ακόμα ο κ. Τοπολιάτης έκανε αναφορά και στην επικείμενη τροποποίηση του Καταστατικού της Ένωσης.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ δεν παρέλειψε να τονίσει πως το 2009 ήταν μια αξιόλογη χρονιά και επιτυχημένη σε αρκετά επίπεδα κάνοντας αναφορά στην πετυχημένη πορεία του Λεβαδειακού, της Θήβας και Δηλεσίου σε εθνικό επίπεδο. Επίσης έδωσε έμφαση στις προεπιλογές, στα σεμινάρια διαιτητών, προπονητών αλλά και στην καλή παρουσία των μικτών ομάδων της Βοιωτίας.
Τέλος ο κ. Τοπολιάτης τόνισε πως από την επόμενη σεζόν οι ομάδες της α’ κατηγορίας θα πρέπει να διατηρούν υποχρεωτικά τμήματα υποδομής με τουλάχιστον μια ομάδα (είτε παίδων είτε juniors).
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος για την μείωση κατά 70% στις πειθαρχικές κυρώσεις δίνοντας έτσι και τα συγχαρητήρια στα σωματεία.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τα παράπονά τους για τις επιχορηγήσεις. Μάλιστα δεν δίστασαν να μιλήσουν και για κατέβασμα των «ρολών» των πρωταθλημάτων αν συνεχιστεί αυτή η αδικία από την Πολιτεία.




Κάρτα Υγείας
«Ανιχνεύθηκαν» 70 περιστατικά
Πέντε «σταμάτησαν» υποχρεωτικά…

Αναφερόμενος στην κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ Βαγγέλης Τοπολιάτης έβγαλε και την μεγάλη είδηση δίνοντας βέβαια το τρανό παράδειγμα πως μπορεί να σωθούν τα παιδιά από τις σωστές ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται. Έτσι λοιπόν από τέτοιες εξετάσεις βρέθηκαν 70 περιστατικά παιδιών που αντιμετώπιζαν ορισμένες παθήσεις κι έπρεπε να προβούν σε θεραπευτικές αγωγές και θεραπείες προκειμένου να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Κάτι που φυσικά έγινε. Και επίσης υπήρξαν και πέντε περιπτώσεις παιδιών που έπειτα από τις εξετάσεις έπρεπε να σταματήσουν να παίζουν και το έπραξαν αφού έτσι επιβαλλόταν.
«Με αυτόν τον τρόπο περιφρουρούμε τα παιδιά μας» κατέληξε ο Βαγγέλης Τοπολιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου