Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Νίκες για Θήβα και Δήλεσι




ΘΗΒΑ - ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ  2-0

Έπειτα από μεγαλειώδη εμφάνιση ειδικά στο β’ ημίχρονο η Θήβα κέρδισε εύκολα 2-0 την Ένωση Μιδέας κι έφθασε έτσι στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έξη βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών την οποία και αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου.
Η ομάδα της Βοιωτίας με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική ανάκαμψη και αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τότε θα γίνει και πάλι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο αφού όπως διαπιστώνει κανείς οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές και αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική δείγμα ότι δεν υπάρχουν μέχρις στιγμής τουλάχιστον σε αυτόν τον όμιλο τα μεγάλα φαβορί.
Πάντως με αυτή την εμφάνιση του β’ μέρους η Θηβαϊκή ομάδα έστειλε και το δικό της μήνυμα για την επόμενη Κυριακή όπου ταξιδεύει στα Ψαχνά για το ντέρμπι της αγωνιστικής. Θα είναι ένα οριακό παιχνίδι για τους Βοιωτούς αφού σε περίπτωση νίκης επί του Ηρακλή σίγουρα θα γίνουν τα αφεντικά στη κατηγορία. Και πιστεύουμε ότι είναι μέσα στις δυνατότητες των παικτών του Γιώργου  Λάμπρου να πάρουν αυτό που θέλουν στα Ψαχνά κόντρα στον Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν και σε μεγάλη μέρα τον Τριανταφυλλάκη που πέτυχε και τα δυο γκολ και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Το α’ ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Θήβα παρουσιάστηκε μέτρια με πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Με συνέπεια να μην δημιουργηθούν οι μεγάλες φάσεις αφού και οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσίασαν σε αυτό το διάστημα τίποτα το ιδιαίτερο παρ’ ότι είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων με μια φλύαρη υπεροχή.
Στην επανάληψη είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εντελώς μεταμορφωμένοι εκπλήσωντας – ευχάριστα βέβαια – τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τη συνάντηση. Από την αρχή του β’ μέρους πήραν τα ηνία του αγώνα, έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, πέτυχαν δυο γκολ, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν τη διαφορά και άφησαν στην κυριολεξία τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κομπάρσου.
Και ο Τριανταφυλλάκης έπαιξε πλέον τον κυρίαρχο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Στο 60* με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0) και στο 75* πάλι με τον ίδιο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0) κλειδώνοντας ουσιαστικά και το παιχνίδι.
Στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι χειροκρότησαν την ομάδα για την εμφάνιση και τη νίκη κι έδωσαν όλοι μαζί το ραντεβού την Κυριακή στο γήπεδο των Ψαχνών.
Κορυφαίος της συνάντησης ο Τριανταφυλλάκης και τον ακολούθησαν οι Μπινιάκος, Περγιάλης χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι.

ΘΗΒΑ: Γεωργακόπουλος, Παναούλης, Καραμπετιάν, Τσέλος (46*λ.τ. Περγιάλης), Μητσόπουλος, Πέρρος, Καρύδης, Δημάκος (85* Παπαδήμος), Μπινιάκος, Βαλκάνος (46* Τσιαλμάς), Τριανταφυλλάκης.

ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ: Παπαδόπουλος, Νότης (69* Παπασαράντης), Μπούρας, Ευθυμίου, Μπαλάσκας, Καραμάνος, Αγγελόπουλος, Παπαϊωάννου, Χρυσαφίδης, Καλιαμύτος (52* Παπουτσής), Τριμπόνιας (61* Γκολέμης).
 

ΔΗΛΕΣΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1-0

Ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το Δήλεσι κέρδισε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 τον Πέλοπα Κιάτου και βρίσκεται πάντα στις ψηλές βαθμολογικές θέσεις.
Οι γηπεδούχοι συνάντησαν και την εχθρική διαιτησία του Κοσικίδη (Τσολάκης – Κουτσογιάννης) από την Αθήνα που και δεν έδωσε στο 5* καταφανέστατο πέναλτι στην ανατροπή του Νάσιου αλλά και γενικά στο παιχνίδι έδειχνε να παίρνει το μέρος των φιλοξενούμενων. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν κατά πολύ ανώτεροι, δεν πτοήθηκαν κι έφθασαν δίκαια στην ντελική επικράτηση ενώ έχασαν σωρεία ευκαιριών για να διευρύνουν το σκορ.
Να πούμε επίσης ότι ο διαιτητής απέβαλλε στο 18* τον Μιχάλη Αλεξανδρή και στο 34* τον προπονητή Γιάννη Καραμπά επειδή διαμαρτυρήθηκαν – όχι άδικα – για τις αποφάσεις του.

ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
8* Κεφαλιά του Γούλα εξ επαφής αποκρούει ο Κασαμπέλι σωτήρια.
14* Ο Μπαλτζής με ατομική προσπάθεια μπαίνει κατά μέτωπο κάνει το σουτ και η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
24* Δυνατό σουτ του Λιάγκου αποκρούει με υπερπροσπάθεια ο Κασαμπέλι.
25* Το σουτ του Πετρόπουλου από καλή θέση περνάει μόλις άουτ.
32* Σε κόρνερ του Συμεωνίδη ο Χρήστου με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Γεωργίου ο οποίος πιάνει κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί διώχνουν την τελευταία στιγμή.
48* Δυνατό σουτ του Κωτσαλά περνάει ελάχιστα άουτ.
60* Σε σέντρα του Συμεωνίδη ο Νάσιος πιάνει την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Κασαμπέλι αποκρούει εντυπωσιακά.
62* Ο Κωτσαλάς με σουτ σημαδεύει το δοκάρι.
68* ΓΚΟΛ… Σε σέντρα του Γούλα ο Μπαλτζής με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κασαμπέλι γράφοντας το 1-0.
74* Ο Μπαλτζής δίνει κάθετη πάσα στο Νάσιο αυτός πιάνει στη κίνηση το σουτ και οι αμυντικοί αποσοβούν το δεύτερο τέρμα.
76* Δυνατό σουτ του Μπαλτζή αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά ο Κασαμπέλι.
Κορυφαίοι των γηπεδούχων οι Λιάγκας, Χρήστου, Γεωργίου και Γούλας χωρίς φυσικά να υστερήσουν και οι υπόλοιποι.

ΔΗΛΕΣΙ: Τζίμας, Γκανάς, Γούλας, Κωτσαλάς (82* Παπαδόπουλος), Λεονταρίτης, Χρήστου, Λιάγκος, Γεωργίου, Συμεωνίδης (65* Γκίνης), Μπαλτζής, Νάσιος (69* Βαρβαρέσος).

ΠΕΛΟΠΑΣ: Κασαμπέλι, Στασινόπουλος Δ. (76* Πασχάλης), Ροθόνης, Τόλιας, Παπαβασιλείου, Παπαδημητρίου, Στασινόπουλος Λ., Γεώργαρης, Πετρόπουλος (70* Φιλιάνος), Δάνης (65* Ζάρκος), Μιχαλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου