Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ήττες για Θήβα & Δήλεσι


ΗΡΑΚΛΗΣ - ΘΗΒΑ  1-0 
Στο μεγάλο ντέρμπι του 7ου ομίλου στην Δ’ Εθνική που έγινε στα Ψαχνά η Θήβα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 1-0 από την τοπική και πρωτοπόρο ομάδα του Ηρακλή χάνοντας έτσι σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει τον τελευταίο καιρό να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η Βοιωτική ομάδα σε γενικές γραμμές στάθηκε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατά διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και ίσως να αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα αφού άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. «Προδόθηκε» όμως από την αρχή εξ αιτίας ενός τραγικού αμυντικού λάθους και αυτό ήταν που της στοίχισε την ήττα. Η ομάδα του Γιώργου Λάμπρου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες αλλ’ όμως οι επιθετικοί της δεν μπόρεσαν να βρούν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Από την άλλη πλευρά τη διαφορά στους γηπεδούχους έκανε ο έμπειρος Μάριος Σέγγος ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι καθυστερήσεις ειδικά στο β’ ημίχρονο ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Το α’ μέρος ήταν αμφίρροπο και μοιρασμένο και από τις δυο ομάδες. Απλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό αμυντικό λάθος κατάφεραν να πετύχουν το γκολ νωρίς και να μπορέσουν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος. Στο 9* λοιπόν σε μια ανύποπτη φάση ο Αντώνης Παπαδήμος προσπάθησε να γυρίσει πίσω τη μπάλα στον τερματοφύλακα. Ωστόσο δεν υπολόγισε σωστά και ο Σέγγος που καραδοκούσε παρενεβλήθη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σιγά, σιγά να συνέλθουν από το σοκ, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, είχαν την πρωτοβουλία χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν και ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλοι εστία.
Στην επανάληψη οι Βοιωτοί πήραν τα ηνία και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Τριανταφυλλάκη, τον Μπινιάκο και τον Φαρούκ αλλά όμως δεν κατόρθωσαν να βρούν το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το αποτέλεσμα κάνοντας ακόμα και σκόπιμες καθυστερήσεις ενώ προσπαθούσαν με κάποιες αντεπιθέσεις να καθαρίσουν τον αγώνα. Τελικά τα κατάφεραν και είναι πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μιχελής Α., Σπυρόπουλος, Μιχελής Κ., Κουρούπης, Μεθενίτης Α. (72' Λούκας (93' Καρατζάς)), Γούναρης, Τσοκάνης, Μεθενίτης Σ., Ανέστης, Σέγκος, Σιδηρόπουλος (89' Αθανασίου)
ΘΗΒΑ: Γεωργακόπουλος, Παναούλης, Καραμπετιάν, Πέρρος (86' Βαλκάνος), Φαρούκ, Παπαδήμος (80' Σαουλίδης), Τσαλμάς (77' Περιάλης), Καρύδης, Ντινιάκος, Δημάκος, Τριανταφυλλάκης.

ΠΟΡΟΣ - ΔΗΛΕΣΙ  2-1
Δεν τα κατάφερε το Δήλεσι στον Πόρο και γνώρισε την δεύτερη εκτός έδρας ήττα. Η ομάδα της Βοιωτίας έχασε 2-1 στον Πόρο από την τοπική ομώνυμη ομάδα που μπορεί να βρισκόταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά ήταν αήττητη στο γήπεδό της, στοιχείο βέβαια σκληρής έδρας που ούτε και η Βοιωτική ομάδα μπόρεσε να «προσπελάσει».
Δικαιολογία για την ομάδα του Γιάννη Καραμπά ο πολύ μικρός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου (ο Πόρος αγωνίζεται στο γήπεδο του Γαλατά) αλλα και το ταξίδι της κούρασης.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κτυπήσουν σε καίρια σημεία του αγώνα όπου και η πλάστιγγα έγειρε με το μέρος τους. Οι Βοιωτοί δέχθηκαν δυο γκολ στο τέλος του α’ μέρους και στις αρχές του β’ όπου και ήταν καθοριστικά για την έκβαση της συνάντησης.
Έγινε ένα μέτριο και αμφίρροπο παιχνίδι με εναλλασσόμενη την υπεροχή χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται και οι μεγάλες φάσεις μπροστα και στις δυο εστίες.
Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν φαίνονταν και ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Τζίμα. Οι φιλοξενούμενοι με καλή αμυντική λειτουργία προσπάθησαν με έξυπνες αντεπιθέσεις να κάνουν κάτι καλό χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Τρία λεπτά όμως πριν τη λήξη του α’ μέρους οι του Πόρου πέτυχαν ένα καθοριστικό γκολ και πήγαν στα αποδυτήρια με άλλη ψυχολογία. Ήταν στο 42* όταν ο Μπιζιώτας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζίμα κι έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη και πριν ακόμα προλάβουν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 46* λοιπόν ο Σταύρου με σουτ έκανε το 2-0 κι έβαλε τον Πόρο σε θέση οδηγού και δυσκόλεψε πλέον την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Καραμπά να πάρει κάτι θετικό.
Από κει και πέρα το Δήλεσι βγήκε στην επίθεση και κατάφερε μάλιστα σχετικά νωρίς να μπει στο παιχνίδι και πάλι. Στο 66* ο Κωτσαλάς με απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηράκη μειώνοντας σε 2-1 που έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ αφού στα υπόλοιπα εικοσιπέντε λεπτά παρά τις όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες των φιλοξενουμένων και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν άλλαξε τίποτα και οι γηπεδούχοι πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Διακρίθηκαν οι Μπαλτζής, Κωτσαλάς, Λεονταρίτης (Δηλ.) και οι Βλάχος, Κεφαλίδης, Σταύρου, Μπιζιώτας (Πόρος).

ΠΟΡΟΣ: Σωτηράκης Ι., Βλαχοκυριάκος, Δρούγκας, Σωτηράκης Λ., Μπόμπος, Βλάχος, Μπιζιώτας (80' Δεληστεφανής), Μανιάτης (39' Πάνου), Σταύρου (79' Στάθης), Κωστής, Κεφαλίδης
ΔΗΛΕΣΙ: Τζίμας, Γκανάς, Γούλας, Παπαδόπουλος, Λεονταρίτης, Χρήστου (55' Δημητρίου), Λιάγκος (80' Γκίνης), Γεωργίου, Νάσιος, Μπαλτζής, Συμεωνίδης (52' Κωτσαλάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου