Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Αποστόλης Αναστασίου: "Έχουμε την υποδομή..."


Το τέλος του 2009 βρίσκει την Α.Ε.Λιβαδειάς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Γ’ Εθνική και σύμφωνα με την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας μπάσκετ της πόλης ο στόχος της ανόδου στην Β’ Εθνική φαντάζει πιο εφικτός από ποτέ.
Για την πορεία της ΑΕΛ, για τους φετινούς στόχους και για πολλά άλλα μίλησε στα «ΝΕΑ της Βοιωτίας» ο προπονητής της ομάδας Αποστόλης Αναστασίου.
Ο 35χρονος κόουτς (10/8/1974) ανέλαβε από το καλοκαίρι την ομάδα και μέχρι στιγμής την οδηγεί εκ του ασφαλούς στη Β’ Εθνική. Πριν έρθει στη Λιβαδειά ήταν στον πάγκο του Ερμή Σχηματαρίου για 4 χρόνια ενώ ξεκίνησε την προπονητική του από τον Κάδμο, την ομάδα που ανδρώθηκε κι αγωνίστηκε ως παίκτης.
Ως καλαθοσφαιριστής εκτός του Κάδμου έχει αγωνιστεί σε Χαλκίδα, Ερμή Σχ. και Δούκα.

- Κύριε Αναστασίου είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Ο στόχος της ομάδας ήταν να πρωταγωνιστήσει. Τώρα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του α’ γύρου βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Νομίζω και η βαθμολογία δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι καινο΄θργια αφού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έφυγαν επτά παίκτες και αποκτήθηκαν άλλοι επτά. Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

- Υπάρχει κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να δώσει η ομάδα; Ποια είναι εκείνα που ήθελες να έχουν γίνει κι εκείνα που δεν θα ήθελες; Πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Νομίζω ότι δεν έχουμε φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από δω και πέρα. Σιγα-σιγά οι παίκτες κατανοούν το δικό τους ρόλο μέσα στην ομάδα αλλά και αυτά που ζητάω. Και πιστεύω αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι με την Κηφισιά στις 10 του μήνα θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

- Η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Αν δούμε και το περσινό πρωτάθλημα θα διαπιστώσουμε ότι η ΑΕΛ έχασε την άνοδο στην έδρα της. Έκανε τρεις ήττες. Φέτος έχουμε κερδίσει και τον Διαγόρα και το Ηράκλειο. Αν κερδίσουμε και την Κηφισιά θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας θα έρθουν για να χάσουν. Απλά με τους συνδιεκδικητές δεν πρέπει να χάσεις στην έδρα σου.


- Ποιοι θα είναι οι συνδιεκδικητές του τίτλου;

Εμείς, η Κηφισιά, το Ηράκλειο και ο Διαγόρας. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί πολλές φορές οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το πρωτάθλημα. Μπορούμε ακόμα να οδηγηθούμε σε τριπλές ισοβαθμίες και να παίξουν ρόλο και τα μεταξύ μας παιχνίδια.

- Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Και οι 12 παίκτες που είναι στην ομάδα έχουν προσφέρει και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάποιες προσθήκες.

- Ποιες οι σχέσεις διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παικτών;

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Βέβαια πάντα στις ομάδες υπάρχουν προβλήματα και μείς προσπαθούμε να τα λύσουμε σε κόσμιο επίπεδο.Διοίκηση, προπονητής και παίκτες έχουν κοινό στόχο. Βάζουμε την ομάδα πάνω απ’ όλα. Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή σε εθνικό επίπεδο αντιπροσωπεύει το μπάσκετ όχι μόνο της Βοιωτίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας. Η Διοίκηση της ομάδας έχει κάνει πάρα πολλά για την πόλη και το μπάσκετ. Και πρέπει να βοηθήσουμε στα μέγιστα αυτούς τους ανθρώπους να παραμείνουν στο χώρο και να προσφέρουν.

- Ο κόσμος της Λιβαδειάς έχει βοηθήσει όσο πρέπει την ομάδα;

Οι φίλαθλοι μπορώ να πω ότι μας έχουν βοηθήσει φέτος. Νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο. Η πόλη της Λιβαδειάς δεν είχε συνηθίσει να είναι τόσο κοντά στο άθλημα του μπάσκετ. Έχει χρόνια ποδόσφαιρο στην Α’ Εθνική. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη να έχει και ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Θέλουμε τον κόσμο να βοηθήσει πολύ περισσότερο την ομάδα.

- Που πιστεύετε θα κριθεί ο φετινός τίτλος;

Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σημαντικό και κύριο ρόλο όμως θα παίξει και η διάρκεια που θα έχει η κάθε ομάδα. Το πρωτάθλημα είναι μακρόχρονο και η διάρκεια θα είναι ο πιο βασικός παράγοντας. Εμείς έχουμε δουλέψει, έχουμε την υποδομή και θα καταφέρουμε να αντέξουμε μέχρι το τέλος. Και ελπίζω να είμαστε και τυχεροί. Γιατί και η τύχη ειδικά στο μπάσκετ παίζει το δικό της ρόλο.

- Μπορεί να βασιστεί αργότερα η ομάδα στις υποδομές της και σε τι κατάσταση βρίσκονται;

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που μίλησα με τον πρόεδρο. Να δούμε και τα τμήματα υποδομής. Αυτή τη στιγμή βλέπω στη Λιβαδειά ότι υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν τμήματα υποδομής. Για μένα αυτό είναι λάθος. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια ακαδημία. Δεν είμαι βέβαια εγώ ο αρμόδιος που θα κρίνω πως θα δημιουργηθεί και πως θα λειτουργήσει διοικητικά και πως θα γίνουν οι συγχωνεύσεις.
Θέλει οργάνωση για τα τμήματα υποδομής. Οργάνωση ακόμα και να μπορείς να ελέγξεις τις γύρω ομάδες της περιοχής. Αν η ΑΕΛ καθιερωθεί στα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να κοιτάξουμε και τις γύρω περιοχές. Να μπορέσουμε αργότερα να βγάλουμε δικούς μας παίκτες και η ομάδα να φτιάξει ένα δικό της κορμό.

- Ποια η γνώμη σου για το Κλειστό της Λιβαδειάς. Πληροί τις προδιαγραφές για ανώτερες κατηγορίες;

Με κάποιες αλλαγές το Κλειστό είναι αρκετά καλό. Έχει προδιαγραφές και χώρους. Ακόμα και η πρόσθετη κερκίδα έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αν δημιουργηθεί κι ένα γυμναστήριο οργανωμένο θα είμαστε πάρα πολύ καλά.
Πρέπει όμως να λυθεί και το πρόβλημα της θέρμανσης. Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση μέσα στο γήπεδο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών. Εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Ας βοηθήσουν και οι τοπικοί φορείς.
Πάντως σαν γήπεδο έχει πολύ καλές προδιαγραφές και για την Β’ Εθνική αλλά και για ανώτερες κατηγορίες.

- Επειδή προέρχεσαι από τον Κάδμο θέλουμε τη δικιά σας άποψη για τη φθίνουσα πορεία της ομάδας που κάποτε αντιπροσώπευε το μπάσκετ της Βοιωτίας.

Όλα είναι θέμα παραγόντων. Πάρα πολλοί παράγοντες στη Θήβα εξυπηρετούνταν μέσα από την ομάδα. Είτε για πολιτικούς λόγους είτε για άλλους λόγους. Και όταν αυτό σταμάτησε, σταμάτησαν και οι ίδιοι να ασχολούνται. Και όσο δεν υπάρχουν παράγοντες, είναι δύσκολο να γεννιούνται ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου