Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Κλίμα τρομοκρατίας έζησε το Δήλεσι στα Ψαχνά. Η Θήβα 0-0 με Πόρο

Αίμα και άμμος στα Ψαχνά
Κλίμα τρομοκρατίας έζησε το Δήλεσι

Κλίμα τρομακρατίας έζησε η αποστολή του Δηλεσίου στα Ψαχνά. Η ομάδα της Βοιωτίας πήγε να παίξει ποδόσφαιρο κι έφαγε το ξύλο της… αρκούδας. Ευτυχώς δηλαδή που έχασαν και γύρισαν ζωντανοί στα σπίτια τους. Αυτά συμβαίνουν εν έτει 2010 και τα δημιουργού ομάδες που υποτίθεται ότι θέλουν να ανέβουν σε επαγγελματική κατηγορία.
Και τι δεν έγινε δηλαδή στα Ψαχνά. Οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον… Ξένιο Δία. Από την αρχή προπηλάκισαν την αποστολή της ομάδας του Δηλεσίου με σκοπό τον εκφοβισμό για να πάρουν έτσι τη νίκη. Στον αγωνιστικό χώρο έπεφταν κορμιά. Οι παίκτες του Ηρακλή χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο αθέμιτο και το ξύλο έπεφτε βροχή με αντιαθλητικό ποδόσφαιρο και βίαια μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά.
Μάλιστα στο ημίχρονο έγινε εκ νέου ομαδική επίθεση στα αποδυτήρια της Βοιωτικής ομάδας με στόχο φυσικά τον μεγαλύτερο εκφοβισμό.
Και ότι γινόταν εντός αγωνιστικού χώρου εξελισσόταν και εκτός. Προπηλακίστηκαν ακόμα παράγοντες και φίλαθλοι της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να σωθούν χάρις στην έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας που ευτυχώς ήταν εκεί και τους φυγάδευσε…
Με λίγα λόγια η ομάδα του Δηλεσίου αν δεν έχανε μάλλον θα ήταν ακόμα εκεί στο γήπεδο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί.
Τελικά ο κατά τα άλλα πρωτοπόρος Ηρακλής κέρδισε 1-0 και οι Βοιωτοί κατόρθωσαν να φύγουν «αλώβητοι» από τα Ψαχνά.
Το αγωνιστικό κομμάτι βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μοναδικό γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε στο 75* με κεφαλιά ο Ανέστης έπειτα από σέντρα του Σέγγου.
Εκείνο που πρέπει όμως να σημειωθεί είναι ο τσαμπουκάς που έδειξαν οι παίκτες του Γιάννη Καραμπά οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από την τρομοκρατία και το απέδειξαν μέσα στο γήπεδο που στην περισσότερη διάρκεια ήταν καλύτεροι και μάλιστα έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ. Βέβαια αν γινόταν κάτι τέτοιο ουδείς θα γνώριζε τις βουλές των γηπεδούχων…
Να σημειώσουμε το δοκάρι του Νάσιου στο 70* και την εκπληκτική διπλή απόκρουση του Τσίμα στο 74* σε αντίστοιχα σουτ των Μεθενίτη, Κοταρέλου.
Διακρίθηκαν οι Τσίμας, Λεονταρίτης, Παπαδόπουλος, Κωτσαλάς, Νάσιος (Δήλ.) και οι Σέγγος, Ανέστης, Κοταρέλος (Ηρακλ.).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μιχελής Α., Μαρινάκης, Μιχελής Κ., Κουρούπης, Μεθενίτης Α., Βαρούχας. Μπρης (77’ Γούναρης), Μεθενίτης Σ. (57’ Ανέστης), Κοταρέλας, Σέγγος, Λούκας (65’ Σπυρόπουλος).
ΔΗΛΕΣΙ: Τσίμας, Λεονταρίτης, Γούλας, Γεωργίου (65’ Μπολάος), Παπαδόπουλος, Χρήστου, Βαρβαρέσος (46’ Γκανάς), Κοτσαλάς, Νάστος (80’ Νικολόπουλος), Μπαλντής, Γκίνης.

ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Προπονητής Δηλεσίου):
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Ο αντίπαλος επιστράτευσε όλους τους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους, για να φθάσει στη νίκη. Δεχθήκαμε ομαδική επίθεση στο ημίχρονο ενώ στον αγωνιστικό χώρο είχαμε αντιαθλητικό παιχνίδι με βίαια μαρκαρίσματα και αναγκαστήκαμε και σε τρεις υποχρεωτικές αλλαγές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που κάτω από τέτοιες συνθήκες κατάφεραν να παίξουν όσο το δυνατόν καλό ποδόσφαιρο.
Για μας το αγωνιστικό κομμάτι και η ήττα έρχονται σε δεύτερη μοίρα αν αναλογιστούμε αυτά που συναντήσαμε στα Ψαχνά»

ΘΗΒΑ - ΠΟΡΟΣ  0-0
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον η Θήβα παραχώρησε λευκή ισοπαλία 0-0 στον Πόρο έπειτα από ένα κουραστικό αγώνα που «ταλαιπώρησε» όσους θεατές παραβρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τη συνάντηση.
Έγινε ένα παιχνίδι κέντρου με πολύ λίγες φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα την ελαφρά υπεροχή ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.
Στο α’ μέρος την πρώτη καλή φάση δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι αλλά στο 10* ο Μπελίτσας από πλεονεκτική θέση δεν έκανε καλό κοντρόλ με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία για γκολ. Στο 32* σε σέντρα του Πέρρου ο Φαρούκ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 36* σε πάσα του Τριανταφυλλάκη ο Φαρούκ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ αλλά ο Μένιος απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 37* η Θήβα έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Χριστοδούλου αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα ήταν καλύτεροι πίεσαν την ομάδα του Πόρου αλλά δεν κατάφεραν ωστόσο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Μοιραίος για την Θήβα ο Κυριακίδης που σε τρείς περιπτώσεις (50*, 64*, 70*) έχασε καλές ευκαιρίες για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 67* όταν ο Γερογιάννης με αυτοθυσία έδιωξε την μπάλα με τα πόδια πριν την προλάβει ο Νάκας.
Διακρίθηκαν οι Καρύδης, Τριανταφυλλάκης, Παναούλης (Θήβα) και οι Μπόμπος, Νάκας, Ψίλας (Πόρος).

ΘΗΒΑ: Γερογιάννης, Παναούλης (82* Μπινιάκος), Καραμπετιάν, Καρύδης, Κουκούλας (84* Μπατσούλης), Πέρρος (86* Περγιάλης), Χριστοδούλου, Τσέλλος, Κυριακίδης, Φαρούκ, Τριανταφυλλάκης,
ΠΟΡΟΣ: Μένιος, Δρούγκας, Κωστής (82* Πάνου), Βλάχος (46* λ.τ. Μέλος), Μπόμπος, Ψίλας, Βλαχοκυριάκος, Ζώρας, Μπιζιώτης, Νάκας, Μπελίτσας (69* Μανιάκης).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου